Web Analytics Made Easy - Statcounter

مهدکودک‌ها از مهم‌ترین مراکز آموزشی هستند که تاکنون بدون متولی خاص رها شده تا جایی که مقام معظم رهبری نیز نسبت به این موضوع واکنش نشان دادند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، امروز همه افراد جامعه چه کارشناس باشند یا غیرکارشناس، چه تحصیلات دانشگاهی داشته باشند یا غیر از آن بر این امر هم عقیده هستند که سنین کودکی نقش مهمی در زندگی افراد دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بسیاری از ما آنچه امروز داریم ناشی از آموزش‌های دوران کودکی است. اگر علاقه‌ای داریم یا دغدغه‌ای یا اینکه هدفی را دنبال می‌کنیم عمدتا همان است که از کودکی آموخته‌ایم یا در معرض آن قرار گرفته‌ایم.

یکی از مراکزی که ارتباط مستقیم با کودک و به تبع با آینده آن دارد، مهدهای کودک است. اهمیت نقش مهدهای کودک تا آنجاست که رهبر معظم انقلاب نیز در دیدار با مسئولان آموزش و پرورش در آستانه شروع سال تحصیلی به وضعیت مهدکودک‌ها و پیش‌دبستانی‌ها اشاره کردند و با اظهار تاسف از رها کردن مهدکودک‌ها به دلیل اختلافات برخی از دستگاه‌های دولتی فرمودند: « براساس گزارش‌های رسیده وضعیت مهد کودک‌ها به هیچ وجه خوب نیست و نباید به مهدکودک‌ها نگاه مراکز خدماتی داشت بلکه مراکز مهم آموزشی و پرورشی هستند».

در استان فارس به گفته معصومه فروتن معاون اجتماعی بهزیستی استان فارس 1200 مهد فعال داریم که با یک ضرب و جمع ساده پی‌می‌بریم بخش زیادی از کودکان استان در مهدها تحت نگهداری و آموزش هستند. وی در گفت‌‌وگو با تسنیم از فعال بودن مهدکودک‌ها سخن گفت که البته با رعایت پروتکل‌های بهداشتی و بنا بر صلاحدید ستاد استانی و شهرستانی مقابله با کرونا فعالیت می‌کنند.

فروتن در پاسخ به این دغدغه مقام معظم رهبری درباره مهدکودک‌ها می‌گوید: مهدهایی هستند که با مجوز و تحت نظارت بهزیستی فعالیت می‌کنند اما مهدکودک‌هایی هم هستند که مجوز از هیچ دستگاهی ندارند و هیچ نظارتی نیز بر آنها وجود ندارد. 

منتظر تصمیم سیاستگذاران کلان کشوری هستیم 

به اعتقاد وی دغدغه‌ای که وجود دارد و مقام معظم رهبری نیز به آن اشاره کردند ناظر به همین مهدهایی است که بدون متولی هستند.

معاون اجتماعی بهزیستی استان فارس درباره این دغدغه و نگرانی می‌گوید: منتظر تصمیم سیاستگذاران کلان کشوری هستیم  تا هم بهزیستی و هم آموزش و پرورش برنامه را ارائه دهد، هر تصمیمی در سطح کلان گرفته شود در استان نیز اجرا می‌کنیم. 

"رها بودن مهدکودک‌ها" و مناقشه بهزیستی و آموزش‌و‌پرورش بر سر آن!عدم استقبال خانواده‌ها سبب تعطیلی 50 مهدکودک در استان البرز شدتبدیل مهدکودک‌ها به مراکز فرهنگی - تربیتی رشد همه جانبه کودکان

به گفته وی تاکنون نیز همکاری بین دستگاه‌های بهزیستی و آموزش و پرورش بوده و محتوای آموزشی مورد تایید آموزش و پرورش است اما وقتی یک متولی داشته است بهتر می‌توان مدیریت کرد.

فروتن خانه‌های بازی یا خانه‌های خلاقیت را بدون مجوز می‌داند و می‌گوید: مکاتبات مکرر برای تعیین تکلیف این محیط‌ها شده اما تاکنون نتیجه‌بخش نبوده است. براساس صحبت‌های وی خانه‌های بازی و خانه‌های خلاقیت مجوزی از هیچ جا ندارند و باید تکلیف مشخص شود.

آسیب‌های موجود در مهدهای کودک

مریم چوپانی، روانشناس و مشاور خانواده در ادامه به آسیب‌های موجود در مهدهای کودک اشاره می‌کند و معتقد است که کار مهدکودک صرف نگهداری کودک نیست بلکع باید برای کودکان برنامه آموزشی داشت.

به اعتقاد وی بچه‌ها در دوره پیش از دبستانی از 2 تا 6 سالگی باید الگوگیری، یادگیری‌های مشاهده‌ای، رفتارهای اجتماعی مانند ارتباط با همسالان، رعایت نوبت، بازی کردن و غیره را یاد بگیرد، اما درمهدهای کودک توجهی به این طیف آموزش‌ها نمی‌شود.

این روانشناس حوزه کودک معتقد است که خانواده‌ها تصور می‌کنند اگر مهدکودکی زبان انگلیسی یاد دهد بهترین مهدکودک است درحالی که از دید تخصصی یادگیری زبان دوم در اولویت آخر قرار دارد درمقابل رشد اجتماعی بچه‌ها در اولویت اول است اما چون آموزش نمی‌بینند وقتی وارد مدرسه می‌شوند تهی و خالی هستند و مشکلات رفتاری آنها کم کم شروع می‌شود.

چوپانی می‌گوید: وقتی یک کودک در سن پیش دبستانی رفتارهای اجتماعی و فردی را آموزش نبیند، قطعا در آینده دچار اختلالات رفتاری می‌شود که درمانش برای او سخت خواهد بود علاوه بر آن مربیان مهدکودک باید متخصص رفتار با کودک باشند یعنی متوجه شود نیازهای کودک در چه مرحله‌ای قرار دارد و اینکه مشکلات و بی‌حوصلگی خود را سر بچه‌ها خالی نکنند.

دیگر کارشناسان نیز معتقدند که پاسکاری مهدهای کودک بین آموزش و پرورش و بهزیستی سبب شده که این مراکز که بسیار مهم هم هستند بدون متولی خاص رها شوند و نظارت درستی نیز بر مهدهای کودک صورت نگیرد.

به گفته این کارشناسان اگر مهدهای کودک متولی مشخص و یک مدیریت واحد داشته باشند هم نظارت بر آنها راحت‌تر است و هم از تشدد سیاستگذاری‌ها جلوگیری می‌شود.

درخواست تعطیلی موقت مهدهای کودک در فارس

البته این موضوع تنها یکی از چالش‌های پیش روی مهدهای کودک است، مشکل دیگری که پیش روی این افراد است تعطیلی موقت برخی از مهدکودک‌های استان به دلیل شرایط کرونا است.

به گفته محمدصادق کشفی‌نژاد، مدیرکل بهزیستی استان فارس شیوع کرونا سبب شد که بسیاری از مهد کودک‌های استان تعطیل شوند. به گفته وی  در حال حاضر به دلیل شیوع کرونا و ترس خانواده‌ها از حضور فرزندشان در کلاس‌ها تعداد زیادی از مدیران و موسسان مهدهای شیراز و استان درخواست تعطیلی موقت دارند.

مدیرکل بهزیستی استان فارس آمار شاغلان در  مهدکودک‌ها را 3 هزار و 607 نفر عنوان می‌کند که در شرایط کنونی بیکار شدند و صاحبان مهدها نیز هیچ درآمدی ندارند.

 به گفته وی تاکنون 813 فقره پرونده از مراکز بهزیستی در سامانه کارا_کرونا به مبلغ 260 میلیارد ریال معرفی و ثبت شده است که از این تعداد 235 نفر از متقاضیان 94 میلیارد ریال تسهیلات خود  را دریافت و پرونده 578 متقاضی در نوبت دریافت قرار داد.

باید با دید وسیع‌تری به مهدهای کودک نگریسته شود و بدانیم که آینده این کشور به دست همین کودکان 2 تا 7 سال است. پس از 40 سال که از انقلاب اسلامی می‌گذرد شاید تاکنون نیز دیر باشد که هنوز سرنوشت آموزش کودکان این سرزمین متولی خاص ندارد. باید تا فرصت باقی ست اندیشه‌ای کرد و آموزش کودکان را جدی گرفت.

باید مراکزی که بدون مجوز از هیچ دستگاهی هستند و ساعاتی از وقت کودکان در اختیار آنان است، تعیین تکلیف شود. موضوعی که معاون اجتماعی بهزیستی فارس به آن اشاره کرد و خبرگزاری تسنیم بنا بر رسالت خبری خود این موضوع را پیگیری می‌کند.

گزارش از حلیمه زارع

انتهای پیام/424/ ت

منبع: تسنیم

کلیدواژه: بهزیستی استان فارس تعطیلی موقت آموزش و پرورش مهدهای کودک مهدکودک ها کودک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۵۵۶۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مجلس، بودجه سازمان بهزیستی را افزایش دهد

قادری رئیس سازمان بهزیستی کشور در جلسه هم اندیشی با منتخبان مردم فارس در مجلس شورای اسلامی در شیراز اظهار کرد: با توجه به اینکه هر ساله به تعداد مددجویان بهزیستی به خاطر تصادفات اضافه می‌شود لازم است مجلس شورای اسلامی در افزایش بودجه این سازمان برای خدمات رسانی بهتر به مددجویان همتی مضاعف داشته باشد.

او گفت: در حال حاضر در کشور ۱۴۸ هزار نفر در نوبت دریافت حق پرستاری معلولان تحت پوشش بهزیستی هستند که لازم است مجلس برای رفع این مشکل هم مساعدت داشته باشد. 

منتخبان مردم فارس در مجلس شورای اسلامی در جلسه هم اندیشی با رئیس سازمان بهزیستی کشور در شیراز، بررسی و رفع مشکلات بهزیستی را خواستار شدند. 

در این جلسه نمایندگان فعلی و منتخبان مجلس دوازدهم مشکلاتی، چون کم بودن خدمات به مددجویان از جمله مبلغ حق مددکاری، حق پرستاری، خدمات درمانی و پزشکی را مطرح کردند و خواهان برگزاری جلسات ویژه برای ارائه طرح‌های مورد نیاز برای کمک به بهزیستی شدند.

باشگاه خبرنگاران جوان فارس شیراز

دیگر خبرها

  • ۳۵ هزار واحد مسکونی به مددجویان بهزیستی واگذار شد
  • دو کارگزاری جدید مجوز فعالیت گرفتند
  • مجوز فعالیت دو کارگزاری جدید صادر شد/ ۸ درخواست در مرحله تاسیس
  • دو کارگزاری جدید بورس مجوز فعالیت گرفتند
  • مجوز برگزاری مجمع انتخاباتی دوومیدانی صادر شد
  • مجلس، بودجه سازمان بهزیستی را افزایش دهد
  • سنجش بینایی بیش از ۱۶۲ هزار کودک سال گذشته در آذربایجان‌غربی
  • توزیع دفترچه‌های موقت شناسایی سپرده‌گذاران اتباع خارجی در فارس
  • سنجش بینایی بیش از ۱۶۲ هزار کودک در آذربایجان‌غربی
  • اجرای طرح خانواده میزبان در فارس