Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا، کودکانی که همیشه تابستان برایشان فصل بازی‌های گروهی در خیایان و پارک‌ها بود به دلیل هراس خانواده‌ها از ابتلای خود و فرزندانشان به این بیماری نمی‌توانند با آسودگی خاطر به جست و خیزهای خود در فضای باز بپردازند.

تابستان امسال برای کودکان تردیدی بین ماندن در خانه و چشم و گوش سپردن به بازی‌های رایانه‌ای و تماشای تلویزیون و یا رفتن به کوچه و پارک و مجهز به ماسک و دستکش و محدودیت در ارتباط نزدیک با دوستان خود هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این در حالی است که درک و هضم این شرایط برای کودکان بسیار مشکل است و ماندن در خانه و بازی در فضای مجازی و یا رفتن به فضای باز هر دو برای آنها می‌تواند مشکل‌ساز باشد.

از سویی بسیاری از فعالان حوزه کودک بارها به خانواده‌ها توصیه کرده‌اند که کودکان خود را از  استفاده مداوم از بازی‌های رایانه‌ای و در مجموع بی‌تحرکی باز بدارند و شرایط تحرک فیزیکی را برای آنها مهیا کنند.

آنها به خانواده‌ها توصیه می‌کنند که در این شرایط زمان بیشتری در کنار کودک خود باشند و با برنامه‌ریزی و مدیریت در خانه برای فرزندان خود اوقات خوش و مفیدی را رقم بزنند.

وظیفه مادران برای ایجاد فراغتی دلچسب برای کودکان سنگین‌تر شده است

یک روانشناس کودک در اصفهان گفت: با توجه به اینکه در مدت چند ماه اخیر شیوع کرونا بسیاری از کودکان با استرس و اضطراب مواجه شدند وظیفه مادران برای ایجاد فراغتی دلچسب در تابستان برای آنها بسیار سنگین‌تر از پیش است.

بهنوش رضوی افزود: والدین و به ویژه مادران باید تا حد ممکن فرصت بازی و تحرک به کودکان خود را در خانه فراهم کنند و به آنها اجازه بدهند که انرژی خود را در روز تخلیه کنند.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه بیشتر خانه‌های فعلی در قالب و شکل آپارتمانی است کودکان نیاز دارند که از این فضا خارج شوند و به نشاط و شادی بپردازند.

به گفته وی والدین باید علاوه بر ایجاد فضایی دلنشین، آرام و آزاد برای کودکان خود در خانه با آنها برای حضور در فضای بیرون با تجهیزات بهداشتی لازم همراه شوند.

این روانشناس کودک بر امکان ارتباط‌گیری کودکان با دوستان خود در فضای مجازی و با نظارت خانواده تاکید کرد و گفت: با توجه به کم جمعیت بودن خانواده‌های امروزی و امکان تک فرزند بودن فرزندان باید در خانه شرایطی مهیا شود که کودکان بتوانند ارتباط صوتی و یا تصویری با دوستان خود داشته باشند.

وی با توجه به پیامدهای ماندگاری استرس و انزوا در کودکان و تاثیرات آن در بزرگسالی به خانواده‌ها توصیه کرد که تا حد ممکن و با درک شرایط حاضر سعی کنند که روح و روان کودکان خود را به هر شکل ممکن شاد و با نشاط نگهدارند.

والدین، تابستان کودکان خود را با قصه‌گویی و بازی‌های فکری و کم‌تحرک سپری کنند

مربی یکی از مراکز کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان اصفهان گفت: والدین و به ویژه مادران باید فراغت تابستانه کودکان خود را با قصه‌گویی، کتابخوانی و انجام بازی‌های فکری و کم‌تحرک همراه کنند.

مریم صادقی افزود: بسیاری از بازی‌های بومی و محلی با تحرک کم همراه است و می‌شود آنها را در فضای خانه انجام داد که از جمله آن می‌توان به "کلاغ پر" و "گل و پوچ" و یا "قایم باشک" اشاره کرد.

وی از جمله دیگر سرگرمی‌های خانگی به سفالگری، نقاشی‌کردن، خوشنویسی، رنگ‌آمیزی و مجسمه‌سازی با خمیر  و کاردستی‌های خلاقانه اشاره کرد.

صادقی ادامه داد: در مجموع تمام بازی‌ها با شور و هیجان همراه است و خانواده‌ها باید سعی کنند در این فرصت ایجاد شده همراه با محدودیت، این نشاط را با اشکال مختلف در کودکان خود ایجاد کنند.

این مربی کودک گفت: یکی از تهدیدهای در خانه نشستن به ویژه برای کودکان، کم‌تحرکی و چاقی است و باید علاوه بر بازی‌های خانگی و آموزش مهارت‌های مختلف از جمله پخت غذا و خوراکی‌های ساده به کودکان آنها را ساعتی برای پیاده‌روی به خارج از منزل برد.

وی افزود: مراکز کانون در فصل تابستان با رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی باز است و خانواده‌هایی که تمایل ندارند که فرزندان خود را به خاطر شرایط حاضر به این مراکز بیاورند می‌توانندکودکان خود را از برنامه‌های آنلاین کانون در فضای مجازی بهره‌مند کنند.

کد خبر 525787 برچسب‌ها کودکان كرونا در ايران استان اصفهان

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: کودکان كرونا در ايران استان اصفهان کودکان خود برای کودکان خانواده ها بازی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۲۸۰۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاثیر اسباب بازی در نبوغ و رشد کودکان

آیا اسباب بازی ها در رشد کودکان موثر هستند؟

در یک نگاه ساده اسباب بازی تنها یک وسیله ساده برای سرگرم کردن کودکان است اما حقیقت آن است که والدین می توانند با انتخاب هوشمندانه اسباب بازی، تاثیر زیادی در رشد نبوغ فرزند خود داشته باشند.

روانشناسان کودک تاکید می کنند که بخش مهمی از رشد و پرورش مهارت های کودک و نوزاد در هنگام بازی اتفاق می افتد. در حقیقت رشد بهینه کودکان بستگی به نحوه و میزان تعامل او با محیط اطراف دارد و اینکه تا چه حد توانسته باشد فرصت هایی را برای کشف و یادگیری محیط اطراف خود به دست آورد.

کودکان و نوزادان از طریق تعامل با اسباب بازی های خود یاد می گیرند تا پیوند عاطفی برقرار کنند و احساسات خود را کنترل کنند، مهارت های کلامی خود را ارتقا دهند، مهارت های ریاضی و انتزاعی کسب کنند و در نهایت بسازند و خراب کنند و ناامید نشوند. روانشناسان در تحقیقات مختلفی به اثبات رسانده اند که حتی نوع اسباب بازی های کودکان و استفاده از اسباب بازی های خاص برای دختران و یا پسران می تواند تا حد زیادی در انتخاب مسیر شغلی که آنها در آینده انتخاب می کنند نیز موثر باشد.

 

 

چگونه اسباب بازی هایی برای تقویت هوش کودکان خود انتخاب کنید

برای انتخاب اسباب بازی های مختلف برای تکمیل مراحل رشد کودکان، عوامل مختلفی مانند سن، نوع استعدادها و مهارت های کودک، نقاط ضعف رفتاری و مهارتی کودک باید مد نظر قرار گیرد. در ادامه به بررسی دقیق تر هر یک از این عوامل پرداخته شده است.

توجه به سن کودک و هماهنگی آن با اسباب بازی انتخاب شده

اسباب بازی های مختلف در مراحل مختلف رشد کودک کمک خواهند کرد تا کودکان مهارت های مربوط به آن سن مخصوص را کسب کرده و وارد مراحل بعدی رشد شوند.

در مرحله اول، اسباب بازی های دوران نوزادی بیشتر کودکان را به سمت توجه کردن به محیط اطراف و قوی تر کردن حواس پنج گانه مانند بینایی و شنوایی و لامسه سوق می دهد. این اسباب بازی ها می تواند شامل جغجغه های ساده تا اسباب بازی هایی با سطوح دارای برجستگی به منظور تقویت حس لامسه، سطوح آینه ای برای یادگیری ارتباط و عکس العمل و یا عروسک های پارچه ای رنگارنگ و یا کتاب های پارچه ای بدون قطعات ریز و یا آلرژی زا باشد.

سپس با افزایش مهارت های حرکتی نوزادان، اسباب بازی ها معمولا به حرکت کردن، راه رفتن و حفظ تعادل کودک کمک خواهند کرد.

در مرحله بعد یعنی در دوران کودکی، اسباب بازی ها به رشد توانایی های کلامی، تجسم فضایی و هماهنگی بین حواس کمک خواهند کرد. این بازی ها می تواند شامل انواع بازی های ساختنی، انواع توپ ها و بازی های حرکتی باشند.

به مرور و با ورود به مراحل بعدی رشد، اسباب بازی ها به برنامه ریزی، ارتباط موثر با اطرافیان، یادگیری مشاغل، تفکر هدفمند و حل مساله در کودک کمک خواهند کرد. در حقیقت اسباب بازی ها بیشتر نقش کمک به آموزش های موثر و مفید در کودکان را خواهند داشت.

توجه به استعدادهای ذاتی و مهارت های کودک

کشف استعداد و رشد آن در دوران کودکی یکی از مهمترین خدماتی است که والدین می توانند به کودکان هدیه کنند. اگر کودک در یکی از هوش ها و یا مهارت ها استعداد خاصی دارد، انتخاب هدفمند اسباب بازی ها برای او می تواند او را به صورت هدفمند در مسیر رشد و موفقیت سوق دهد. به عنوان نمونه اگر کودک در مهارت های تفکر الگوریتمی و حل مساله توانمند است انتخاب بازی های مبتنی بر تفکر منطقی می تواند تا حد زیادی به او کمک کند تا ذهنی منظم و منطقی داشته باشد.

اسباب بازی های دارای پایان باز، یکی از مهمترین ابزار های افزایش نبوغ و خلاقیت کودکان

بسیاری از اسباب بازی مانند جورچین ها و پازل ها و یا حتی بازی های فکری و بردگیم ها، مهارت های حل مساله را تا حد زیادی در کودکان تقویت می کنند اما باید توجه داشت که این نوع اسباب بازی ها، تفکر کودکان را در چهارچوب های مشخصی محدود می کنند و به او یاد می دهند که باید ساختارهای مشخصی برای حل مساله داشته باشد.

این در حالی است که اسباب بازی هایی مانند لگو، شن بازی، فیگورها و یا حتی ها جعبه ها و ابزار کاردستی و نقاشی بدون توجه به محدودیت ها به کودکان آموزش می دهند تا مسائل را خارج از روش های معمول تحلیل کنند.

 

 

اسباب بازی های ایفای نقش، یادگیری مهارت های آینده

یکی از رده اسباب بازی هایی که در مراحل رشد کودک بسیار تاثیر گذار است، اسباب بازی هایی است که در آن کودک دنیای بیرون از خود را می سازد و تمرین می کند. کودک در این نوع بازی ها یاد می گیرد تا با هم سن و سالان خود ارتباط بگیرد، به آنها محبت کند و نقش خود را به درستی در گروه ایفا کند. در واقع نابغه ترین افراد نیز اگر نتوانند در محیط کار خود، با سایر نقش ها تعامل سازنده ای داشته باشند نمی توانند آینده شغلی موفقی را متصور باشند.

بنابراین اسباب بازی هایی مانند لوازم منزل و خانه های بازی، زمین های پارچه ای و ماشین های متعدد که کودکان به صورت گروهی با آن بازی و تعامل می کند می تواند در رشد این مهارت ها موثر باشد.

توجه به مشکلات کودک و بازی درمانی

اسباب بازی ها علاوه اینکه به کودک کمک می کند تا مهارت های خود را تقویت کند، می تواند نقش درمان گری نیز داشته باشد. در حقیقت کودکان در پروسه بازی درمانی می توانند بسیاری از اختلالات شخصیتی خود را در کنار هم سن و سالان خود و با انتخاب هدفمند بازی ها رفع و درمان کنند. به عنوان نمونه اگر کودک در مهارت های کلامی ضعیف است انتخاب بازی های ایفای نقش و یا لباس های ایفای نقش که معمولا به صورت گروهی و نمایشی انجام می شوند می توانند در رفع این مشکل او کارساز باشند.

انتخاب برخی بازی های سرعتی و تمرکزی می تواند در درمان عدم تمرکز در کودکان تا حد زیادی موثر باشد.

یا اگر کودک تحمل پذیرش باخت را ندارد، انتخاب بازی مهره و صفحه و یا بردگیم ها به او یاد خواهد داد که می تواند در یک بازی بارها برنده و یا بازنده باشد. بنابراین انتخاب هدفمند و هوشمند بازی ها می توانند حتی در رفع مشکلات رفتاری کودکان نیز موثر باشند.

انتخاب بهترین اسباب بازی ها برای کودکان

یکی از روش های انتخاب بهترین اسباب بازی ها برای سنین و مشخصات مختلف کودکان استفاده از دیتابیس هایی است که اسباب بازی ها را به شیوه موثر فیلتر و دسته بندی می کنند. از نمونه این منابع به عنوان نمونه سایت دیجی کالا، و مای لیست است که تنوع مختلفی از اسباب بازی ها را با شرایط و ویژگی های مختلف دسته بندی کرده اند.

شما می توانید از سایت مای لیست به خرید عمده اسباب بازی های مناسب کودکان خود به قیمت خرد بپردازید.این نوع از بانک های اطلاعاتی کمک می کنند تا اولا با دسته بندی های مختلف اسباب بازی در رده های مختلف سنی آشنا شوید و علاوه براین، به راحتی کالاهای مورد نظر خود را انتخاب و مقایسه کنید.

 

*** این مطلب در سرویس گزارش آگهی منتشر شده و تبلیغاتی می باشد؛ لذا جماران هیچ توصیه در رابطه با انجام فعالیت فوق ندارد.

دیگر خبرها

  • تاثیر اسباب بازی در نبوغ و رشد کودکان
  • تجربه زیستی از فضای کار اشتراکی مادران و کودکان در مساجد/ بستری برای رشد و تعالی خانواده
  • برگزاری اردوی آموزشی تابستانه اندیشه جامع تمدن نوین اسلامی
  • اقدام کریستوفر کنت برای کودکان اهوازی
  • رفیعی چهار بازی‌ کلین‌شیت، یک بازی چهار گل خورده!
  • بازوبند به کاپیتان چهارم پرسپولیس رسید
  • وقتی می گوئیم چیدمان هوشمندانه داخل خانه دقیقا منظورمان این است!(+تصاویر)
  • نودل برای کودکان؛ ممنوع!
  • اجرای طرح کتابخانه فرهنگی سیار برای اوقات فراغت زائران حج
  • استقلال، خودشکوفایی و تعالی در گرو اوقات فراغت